Over Ramblas

Trefpunt en Kutunka slaan de handen in elkaar voor propere, verdraagzame interculturele feesten en creëren een duurzame straat. De Ramblas – Road of Awareness – biedt een feestelijk maar duurzaam platform aan lokale, Gentse organisaties.

De Bibliotheekstraat – de verbindingsweg tussen Bij Sint-Jacobs en het Baudelopark – wordt dit jaar omgetoverd tot de Ramblas – Road of Awareness. Het wordt een – zoals de naam het suggereert – bruisend en dynamisch ontmoetingsplatform waar gefeest zal worden met respect voor het milieu en de medemens. Trefpunt en Kutunka focussen op duurzaamheid, waarin ecologische, ethische, sociale en interculturele doelstellingen met elkaar worden verzoend. Ze geven een creatieve en artistieke invulling van deze boodschap en doen dit in samenspraak met een zo groot mogelijk netwerk van Gents engagement. Dagelijks werken verschillende organisaties samen rond thema’s als interculturaliteit, water, klimaat, afval, vrede & mensenrechten. En passant kan de voorbijganger genieten van een stukje theater, of kan zelf participeren in één van de inleefparcours, of kan een kijkje werpen in één van de mysterieuze dozen. De Ramblas wordt dus dé plek voor ludieke acties met duurzaamheid als rode draad.

10-07-2008

Partner: WWF  

0 comments


WWF is een onafhankelijke en wereldwijde organisatie voor de bescherming van de natuur. Het is de enige internationale organisatie die ontwikkelingssamenwerking verzoent met natuurbehoud. WWF is actief in meer dan 100 landen en mag wereldwijd rekenen op de steun van 5 miljoen sympathisanten.

WWF wil helpen bouwen aan een toekomst waarin de mens en de natuur in harmonie leven, en de generaties na ons een leefbare planeet nalaten. Daarom zet WWF zich elke dag in om

- de biodiversiteit te beschermen;

- duurzaam gebruik van hernieuwbare energiebronnen te stimuleren;

- te streven naar een vermindering van de vervuiling en verspilling.

Onze filosofie Al onze acties en projecten steunen op een stevige wetenschappelijke basis. WWF is onafhankelijk, niet-religieus en niet-partijpolitiek gebonden. WWF is kritisch en verkondigt ferme standpunten als dat nodig is. Wel streeft WWF altijd naar een constructieve dialoog en samenwerking. WWF betrekt zoveel mogelijk de lokale bevolking bij zijn projecten en kiest voor oplossingen waar deze bevolking wel bij vaart. Duurzame ontwikkeling is de rode draad doorheen de werking van WWF.

WWF-België werd in 1966. WWF-België voert zelf projecten, acties en campagnes uit, waarvan de meeste zich in België zelf voordoen. Maar WWF-België coördineert ook in het buitenland enkele projecten, namelijk in Centraal-Afrika. Vandaag heeft WWF verschillende bosbeheer-projecten in de Democratische Republiek Congo, Gabon en Kameroen lopen.

>> http://www.wwf.be/

Campagne van 2008: Stop de klimaatverandering voor ze jou verandert

De klimaatverandering is voor WWF al langer een belangrijk punt. Met deze campagne wil WWF duidelijk maken dat iedereen verantwoordelijk is voor de klimaatverandering, en dat iedereen ook de gevolgen zal dragen. Daarom moet iedereen zijn steentje bijdragen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

De campagne behandelt vier thema’s die voor iedereen van toepassing zijn: vervoer, wonen, reizen en voeding. Op de campagnewebsite kan je voor elk thema je CO2-uitstoot verminderen met behulp van een handige module: de Climate Impact Reducer.

Voor elk thema kan je ook een hoop handige tips vinden om je CO2-uitstoot te verminderen. Maar er is nog meer te ontdekken op de website: iedereen kan zelf tips insturen, tips van bekende Belgen lezen, goodies downloaden, aan wedstrijden deelnemen…

>> http://reduce.wwf.be/

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



0 comments: to “ Partner: WWF