Over Ramblas

Trefpunt en Kutunka slaan de handen in elkaar voor propere, verdraagzame interculturele feesten en creëren een duurzame straat. De Ramblas – Road of Awareness – biedt een feestelijk maar duurzaam platform aan lokale, Gentse organisaties.

De Bibliotheekstraat – de verbindingsweg tussen Bij Sint-Jacobs en het Baudelopark – wordt dit jaar omgetoverd tot de Ramblas – Road of Awareness. Het wordt een – zoals de naam het suggereert – bruisend en dynamisch ontmoetingsplatform waar gefeest zal worden met respect voor het milieu en de medemens. Trefpunt en Kutunka focussen op duurzaamheid, waarin ecologische, ethische, sociale en interculturele doelstellingen met elkaar worden verzoend. Ze geven een creatieve en artistieke invulling van deze boodschap en doen dit in samenspraak met een zo groot mogelijk netwerk van Gents engagement. Dagelijks werken verschillende organisaties samen rond thema’s als interculturaliteit, water, klimaat, afval, vrede & mensenrechten. En passant kan de voorbijganger genieten van een stukje theater, of kan zelf participeren in één van de inleefparcours, of kan een kijkje werpen in één van de mysterieuze dozen. De Ramblas wordt dus dé plek voor ludieke acties met duurzaamheid als rode draad.

19-07-2008

Partner: Vredesactie  

0 comments



Vredesactie is een pluralistische vredesbeweging die radicaal pleit voor een maatschappij waarin conflicten worden opgelost zonder geweld of het dreigen ermee.

Onze aanpak, een degelijke dossierkennis gekoppeld aan concrete geweldloze actie, werkt. Dankzij de campagne Bomspotting is de Belgische Senaat het eerste parlementaire orgaan binnen de NAVO-landen dat de terugtrekking vraagt van de VS- kernwapens. Dankzij onze acties tegen de wapenindustrie, kan de wapenlobby niet ongestoord haar gang gaan. Dankzij de acties van de trainstoppers ontdekte België dat het meewerkt aan de Amerikaanse oorlogsvoering. Door onze trainingen geweldloze actie leren honderden mensen hoe ze op een geweldloze, directe manier kunnen ingrijpen.

Vredesactie is een pacifistische vredesorganisatie die via geweldloze middelen werkt aan een maatschappij waarin conflicten zonder geweld of bedreiging met geweld geregeld worden.

Pacifisme is een werkwoord, geen zelfstandig naamwoord. Pacifisme is het tegenovergestelde van passiviteit en weerloosheid. Het betekent: het op geweldloze wijze streven naar en doelgericht werken aan een meer geweldloze en rechtvaardige samenleving.

Vredesactie is een campagneorganisatie die mensen in beweging brengt.

Bomspotting, “BARCO, uw aandeel in de wapenhandel”, Trainstopping, NATO GAME OVER, zijn campagnes van Vredesactie. Een campagne is een concretisering van het begrip 'pacifisme' en laat mensen kennis maken met actieve geweldloosheid.

NATO GAME OVER

Op 22 maart stapten duizend actievoerders uit 17 Europese landen naar het NAVO-hoofdkwartier om ramen, deuren, poorten te verzegelen. De NAVO zorgt immers voor meer problemen dan ze oplost. Met de campagne NATO GAME OVER willen we de NAVO, haar kernwapenstrategie en haar interventiebeleid in vraag stellen. Wil je in een regionale Bomspottinggroep meewerken aan de campagne? Contacteer ons: bomspotting@vredesactie.be

Trainingen geweldloos actievoeren:
promotiefimpje trainingen:
filmpje op youtube:
http://youtube.com/watch?v=rwZ21JqteiQ

Verkeersonveiligheid, leegstand en verkrotting, het verdwijnen van groen, privatisering van openbare ruimte, kernwapens in België,... Met een beetje fantasie kan iedereen dit lijstje moeiteloos aanvullen. Je ziet een hoop situaties waar je niet akkoord mee bent en waar je wat aan wil veranderen. Je mening erover verkondigen is één zaak, gehoord worden een andere. Als symbolische acties - petities, manifestaties, ludieke acties,... - niet volstaan, kan je je stem opeisen door geweldloze directe actie. Maar hoe begin je daaraan? Wat is een geweldloze en directe strategie? Je wil actie voeren maar hoe moet je zoiets organiseren? Acties botsen soms op weerstand – letterlijk en figuurlijk. Hoe ga je daar mee om? Antwoorden vind je in de ‘training geweldloze directe actie’.

Vredesactie heeft alle nodige ervaring in trainingen geweldloze directe actie. Die ideeën en ervaringen willen we graag doorgeven aan andere individuen, groepen en collectieven. Heb je actieplannen, maar weet je niet waar te beginnen? Contacteer ons!

Wil je op de hoogte blijven van onze campagnes? Schrijf je in op ons Vredesactie e-zine:
http://vredesactie.be/campaign.php?id=7

Alle info:
www.vredesactie.be

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



0 comments: to “ Partner: Vredesactie