Over Ramblas

Trefpunt en Kutunka slaan de handen in elkaar voor propere, verdraagzame interculturele feesten en creëren een duurzame straat. De Ramblas – Road of Awareness – biedt een feestelijk maar duurzaam platform aan lokale, Gentse organisaties.

De Bibliotheekstraat – de verbindingsweg tussen Bij Sint-Jacobs en het Baudelopark – wordt dit jaar omgetoverd tot de Ramblas – Road of Awareness. Het wordt een – zoals de naam het suggereert – bruisend en dynamisch ontmoetingsplatform waar gefeest zal worden met respect voor het milieu en de medemens. Trefpunt en Kutunka focussen op duurzaamheid, waarin ecologische, ethische, sociale en interculturele doelstellingen met elkaar worden verzoend. Ze geven een creatieve en artistieke invulling van deze boodschap en doen dit in samenspraak met een zo groot mogelijk netwerk van Gents engagement. Dagelijks werken verschillende organisaties samen rond thema’s als interculturaliteit, water, klimaat, afval, vrede & mensenrechten. En passant kan de voorbijganger genieten van een stukje theater, of kan zelf participeren in één van de inleefparcours, of kan een kijkje werpen in één van de mysterieuze dozen. De Ramblas wordt dus dé plek voor ludieke acties met duurzaamheid als rode draad.

01-07-2008

Partner: Ecofolie  

0 comments













Voor meer informatie betreffende onze vereniging alsook het downloaden van onze affiche "MET WAT MINDER LUKT OOK" kan U terecht op
http://www.ecofolie.org/



Geef ook jij mee een signaal aan de buitenwereld?

We kunnen er niet onderuit, hoezeer we ons best ook doen, consumeren en vervuilen zijn nu eenmaal inherent aan ons bestaan.
De aarde kan best wat vervuiling aan, doch de laatste eeuw overschrijdt onze activiteit wat de natuur kan verwerken. De N.V. Moeder Aarde is ’s werelds grootste afvalverwerkingsbedrijf, maar trop is te veel!

Neem gerust uw wagen, want openbaar vervoer is niet altijd een optie.

Laat het licht maar branden, want lezen in de duisternis is ook niet alles.

Neem je douche, want anders ruiken we je van op mijlen afstand.

En laat dat klappertanden van de koude in je woning ook maar achterwege. Het bespaart je bovendien een extra bezoek aan je tandarts.

Een extra fietstochtje, een beetje minder stroomverbruik, enkele liters water en een graadje minder kunnen echter helpen. Niet individueel, maar wel met z’n allen! - de macht van het getal, weet je wel!

Daarom: MET WAT MINDER LUKT OOK!!!

De lancering van onze affiche vormt slechts de start van een heuse energie-dieet-campagne. Zal ook jij de tellers op regime zetten?
In het najaar organiseren we een volwaardig energie-info weekend. Diverse aspecten rond wonen, lifestyle en mobiliteit zullen er aan bod komen, voorzien van voldoende didactisch materiaal en de nodige uitleg. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze activiteit? Stuur dan jouw gegevens naar: info@ecofolie.org met vermelding van: ENERGIE-DIEET.
Via
http://www.ecofolie.org/ kan je meer uitleg over de werking van onze vereniging bekomen, alsook deze affiche downloaden.
Voor de inkleuring van de affiche rekenen we op uw hoogst persoonlijke creativiteit!


De drankorgels zijn een realisatie van Ecofolie en Trefpunt

What next?

You can also bookmark this post using your favorite bookmarking service:

Related Posts by Categories



0 comments: to “ Partner: Ecofolie